<< Назад / Back

„ДА ПРАВИШ ОТ ПРИРОДНИЯ ДАР СЪБИТИЕ НЕ СЕ ОТДАВА НА ВСЕКИ”

В навечерието на празника на старопланинската община Руен, Международният търговски и културен център ГЕОПАН предлага на книжния пазар великолепно издание, посветено на природата, забележителностите, икономиката, развитието и съвременния живот на община Руен. Любопитно е, че почти 40 години българското книгоиздаване не е използвало възможността да издаде книга за този край. Търсещият читател, който се интересува от малките български общини, като Руен, вече има възможност да надникне задълбочено в богатото природно, човешко и културно многообразие на “Белия камък”, “Чудните скали”, “Чуветлян”, “Вековният цел”, “Професорът”...
Община Руен е с население от 85% старопланински турци, изключително привързани към родния край. Кметът на общината – Дурхан Мустафа е подкрепил ерудирания автор, какъвто безспорно е инженер Митко Митев, за написването на тази изключителна книга. Тя е изцяло финансирана от община Руен и ще се превърне в ценен културен подарък за руенското население на предстоящия празник на общината - 25 май.
Издател е Международният търговски и културен център ГЕОПАН, Бургас. За самото книгоиздателското събитието, което предстои, най-добре е да се започне с предговора от доц. Маруся Любчева, член на Европейския парламент, озаглавен “Да правиш от природния дар събитие не се отдава на всеки”.