<< Назад / Back

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ДОЦ. МАРУСЯ ЛЮБЧЕВА - ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
ПРЕД УЧАСТНИЦИТЕ В ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

За щанда на Община Балчик на Пловдивския панаир
Палата № 6,  13.05.2008 г.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

      Изразявам искреното си съжаление, че не мога да бъда сред Вас, тъй като тежката програма ми налага да взема участие в неговото заседание днес. Въпреки тази невъзможност имам потребността да споделя с Вас следнот:
Сътрудничеството между институции и организации е от съществено значение при организиране на всяка изява и за достигането на всяка човешка цел. То е начин за ефективно взаимодействие и резултатност, без значение къде и кога. Особено, когато чрез сътрудничеството е реализирана високопрофесионална работа, каквато е очевидна в представянето на Община Балчик на Пролетния пловдивски панаир - Изложбата на общините. Намирам, че представянето на Община Балчик е впечатляващо и е достойно да получи моята специална покана за участие във форума„Европейското откриване на Черно море”, който ще бъде открит в Брюксел, в Европейския парламент от 26 до 30 май тази година. Този форум се подготвя отдавна и включва представянето на 10 български черноморски общини. Позволявам си чрез Вас да дам гласност към Община Балчик и нейния великолепен щанд в Пловдив, с който Вие сте се запознали, за участие в този форум. Моля Ви да дадете публичност на моята покана, убедена съм, че усилията на ръководството на общината под мотото “Балчик земя на седем цивилизации”, заслужават нашата подкрепа и насърчение. Заедно с експозицията на Община Балчик ще предоставя на всички 760 членовете на Европейския парламент Албума „Старият Балчик”, с което се надявам да направя усещането за черноморско присъсттвие в Брюксел още по-силно.
Подготовката на Форума „Европейското откриване на Черно море” се осъществява на основата на вече изградено и проверено партньорство с много български организации, като на първо място поставям Черноморските общини Балчик, Несебър, Поморие, Руен, Карнобат, Бургас, Средец, Созопол, Приморско, Царево. Тяхното участие в организираната Кръглата маса „Българските черноморски общини и черноморското сътрудничество”, направи изключително успешно посещението на делегация на Комисията по международна търговия на Европейския парламент в Бургас през тази пролет.
Това сътрудничество и човешко взаимодействие е пътят към просперитета на България и издигане на нейното име в международната общност.
Надявам се, че екипът, който подготвя както форума “Европейското откриване на Черно море”, така и щанда на Балчик в Пловдив, ще получи не само Вашата подкрепа и съпричастие. Отправям чрез Вас и моите искрени поздравления за концепцията и реализацията на Пловдивския щанд на Община Балчик и се надявам с участието й в Брюксел да представим България по начин, който тя заслужава.

Маруся Любчева
Член на Европейския парламент
Брюксел, 13 май 2008 г.