<< Назад / Back

 

АЛБУМЪТ “СТАРИЯТ БАЛЧИК” - В БИБЛИОТЕКИТЕ НА ТРИ КОНТИНЕНТА

Директорът на Народна библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” проф. дфн Боряна Христова благодари в специално писмо на Община Балчик и Международния търговски и културен център •ГЕОПАН• за предоставеното издание “Старият Балчик” (на английски език).
“Възприемаме Вашия жест като израз на разбиране към целите и задачите на нашата институция. Благодарение на Вашия труд, добра воля и отношение към книгата, библиотеката и страната ни ще представим още един български град пред Света. Вашата благотворителност ще обогати фондовете на НБ “Св.Св. Кирил и Методий” с чужди издания от съответните библиотеки. По този начин Вие дарявате българските читатели не само с Вашето издание, но и им предоставяте по-широк поглед върху световната книжнина.” - четем в писмото на ръководството на най-авторитетната библиотечна институция у нас до издателите на албума.
В екипа, създал този изключителен албум, участват: проф. Георги Марков, с авторския текст на въведението; преводът е на Никола Георгиев; консултанти са: ст.н.с.д-р Виолета Василчина и Димитър Стоименов; дигиталната реставрация е дело на Любо Жеков, а графичния дизайн на Екатерина Такова; редактори са Христина Панайотова и Анжела Родел. Издател е •ГЕОПАН• – Бургас.
Тъй като албумът представлява интерес за чуждестранните партньори на Народната библиотека, ръководството информира издателите още, че той е изпратен на следните световни библиотеки в Америка, Европа и Азия:

Неотдавна, албумът “Старият Балчик” бе подарен и на всички евродепутати от кмета на Община Балчик Николай Ангелов, по повод представянето на Балчик в Европейския парламент в Брюксел.